Video Bar

Loading...

Syamil Incoming Birthday

Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker

Thursday, October 30, 2008

Kene Tag Ngan Man...

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time : 11:35PM, 30TH OCT 2008
Name : MOHAMAD KHAIRUL BIN MUHARAM
Sisters : NONE(ANAK TUNGGAL NI)
Shoe size : 9
Height : 168CM
Where do you live : JAYBEE,PASIR GUDANG

JBHave you ever been on a plane : NO
Swam in the ocean : YES
Fallen asleep at school : SELALU NI...HEHEHEH....
Broken someone’s heart : PERNAH...MASA DECIDE NAK KAWIN DULU...SORY LA YE...
Fell off your chair : ERM...X PERNAH KOT...
Sat by the phone all night waiting for someone to call : NEVER...TAK SUKA GAYUT LA...
Saved e-mails : HARI2...MAIL KLAKO....JOBS...BOS ORDER'S...
What is your room like : ERMMM....RAHSIA LA...
What’s right beside you: KOTAK TISU....MY BABY SLEEPING...
What is the last thing you ate : NASI DAGANG...OPEN HOUSE TADI...
Ever had…Chicken pox : YUPS...SEKSA...
Sore throat : YUPS...ALWAYS....
Stitches : NONE...
Broken nose : ALSO NONE...GOOD BOYS...HEHEHE...
Do you Believe in love at first sight : YUPS...
Like picnics : ERM...SUKA JUGAK....
The last person you danced with : MY COUSIN...
Last made you smile : JUST NOW...SMILE TO MY SON...
You last yelled at : MY FELLOW TECHNICIAN...

Today did you…

Talk to someone you like : MANY TIME...
Kissed anyone : YES...MY WIFE...SON...
Get sick : ALHAMDULILLAH...SIHAT...
Talk to an ex : NOPE...SHE'S NOT ANSWERING MY MAIL...HEHEHE...
Miss someone : MY OLD FRIEND AT SMTJB...
Who do you really hate: ADA SORANG MAMAT NI....JAHANAMKAN KRETE AKU..
Do you like your hand-writing : NOPE...X LAWO LA...
Are your toe nails painted : SORY...BUKAN NYAH...
Whose bed other than yours would you rather sleep in : HOTEL...
What color shirt are you wearing now : NUDE...HUHUHU...
Are you a friendly person : REALLY2...
Do you have any pets : NOPE
Do you sleep with the TV on : KENGKADANG...
What are you doing right now : PIKIR NAK JAWAB NI LA...
Can you handle the truth : ERM....SURE CAN...
Are you closer to your mother or father : AYAH LA...MAK AKU GARANG...
Do you eat healthy : NOPE...
Do you still have pictures of you & your ex : EHHEHEE....RAHSIA...
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : ALONE...
Are you loud or quiet most of the time : LOUD...
Are you confident : REALLY...

5 things I was doing 10 years ago

1) SPM
2) KEJE PLUMBING
3) BLAJA KAT POLI
4) KAHWIN
5) DAPAT ANAK

5 things I would do if I were a billionaire

1) SETEL HUTANG
2) G HAJI BAWAK SEMUA FAMILY
3) MODIFIED KERETA
4) BELI UMAH BESOR...SEMUA BESOR KAT DALAM
5) KAWIN G...HEHEHEH....

5 of my bad habits

1) SUKA MAKAN
2) LEPAK NGN KAWAN2..WLU DAH KAWIN N...
3) BAWAK KERETA LAJU2
4) SUKA MARAH ORANG BAWAK KETE LEMBAP PASTU DOK LANE KANAN
5) SUKA MEN GAME

5 places I’ve lived/living

1) SETANGGI
2) MAJIDEE
3) SEGAMAT
4) PULAU PINANG
5) PASIR GUDANG

5 people I tag

1) ?
2) ?
3) ?
4) ?
5) ?

Pening...Pening...

Hmm...soalan ni aku baca dalam blog aznil...dalam blog penyampai era...kelako gak la...so aku decide nak gak la try jawap2...heheheh....


1. Nama dalam surat beranak: MOHAMAD KHAIRUL BIN MUHARAM

2. Nama yang member-member panggil: KHAIRUL,SPEAKER,KUDA(KNAPA NTAH)

3. e-mel anda: GABANSELATAN82@GMAIL.COM

4. Umur anda pada 1 Januari 2010: 28 TAHUN

5. Apakah yang anda boleh lihat pada diri anda 5 tahun akan datang?:ENTAH EK...SEBAB XTAU LA NAK TENGOK MASA DEPAN...

6. Bilakah waktu yang anda rasa paling `relaks' yang anda ingin alami?: PEGI JENJALAN MAKAN ANGIN KAT AUSTRALIA...

7. Selain menjadi penyampai, apakah bidang yang anda ingin cuba selain bidang hiburaN?:SORRY LA...AKU BUKAN PENYAMPAI LA...

8. Apakah makna kedamaian pada diri anda: TIADA HUTANG...

9. Jika anda diminta membangunkan Afganistan, apakah yang anda akan lakukan:HAPUSKAN PERANG DULU...

10. Tepi pantai, pergunungan, kota bersejarah atau kota-kota besar.mana satu pilihan anda untuk becuti.: PERGUNUNGAN...SEJUK...

11. Perkataan yang kerap keluar dari mulut anda bila berada didalam situasi panik?:ALAMAK...

12. Apakah yang menarik tentang diri anda yang menyebab orang lain tertarik.: SUKA BUAT LAWAK...

13. Siapakah yang anda cuba elakkan untuk bertemu: KAWAN YANG DAH TIPU SAYA...

14. Bila pertama kali jatuh cinta.: DARJAH TIGA...

15. Apakah saat yang memalukan yang pernah anda alami di dalam hidup anda: JATUH DEPAN AWEK....MALU NYER..RASA TAK NAK BANGUN JEK....

16. Apakah lagak ngeri yang anda ingin lakukan sekali di dalam hidup anda: JALAN2 KAT TEMPAT TINGGI...GAYAT TU...

17. Rancangan kartun kegemaran anda sewaktu kecil dan mengapa?: TOM N JERRY...KLAKO...

18. Jika anda dikurniakan kuasa `superhero' apakah nama yang anda sesuai untuk anda gunakan?:LELAKI SUPER...

19. 4 perkataan yang melambangkan personaliti anda:FRIENDLY...FUNNY...ANGER...HARDWORKING...

20. Anda akan berkata 'tidak!!!' sekiranya?:MELANGGAR UNDANG2....

21. Sekiranya anda diberikan sebidang tanah, tanaman apa yang akan anda usahakan? Mengapa?:PELAM...LAKU TU...POMPUAN SUKA MAKAN....MASAM...

22. 3 perkara yang akan anda lakukan apabila terdampar disebuah pulau?: TANGKAP PE JE YANG LEH MAKAN...CARI BANTUAN...JERIT MINTA TOLONG...

23. Anda akan bernyanyi riang apabila.:GAJI MASUK BANYAK...

24. Filem/ drama yang membuatkan anda tidak kering gusi?: MR BEAN...

25. 2 perkara yang akan anda lakukan sebelum mencecah umur 50an..:HAJI...KAYA...

26. Anda diminta tinggal disebuah rumah hantu. Apakah pesanan terakhir sebelum anda melangkah pergi?: TEMANKAN LEH TAK???....TANAM KAT KUBUR KAMPUNG AKU EK...

27. Anda diberi seekor ayam, tiga ulas bawang putih dan tiga tangkai serai. Anda diminta masak dan namakan resepi tersebut.: AYAM PERISA SERAI...

Monday, October 6, 2008

Yihaaa...Raya...Raya...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kawan2 yang mengenali diriku...maaf zahir dan batin ku pinta...semoga kita berjumpa kembali dengan Ramadhan akan datang dan syawal nya...

Hmm...esok dah keje nampaknye...mungkin perlu ambil masa sedikit untuk dapatkan mood keje tu semula...hehehe...maklum la...dah beraya memang macam ni...

Raya ritu aku balik umah mak mertua aku di batu 2 sepintas,sabak bernam selangor.Alhamdulillah,semua berjalan lancar.Perjalanan pergi dan pulang dalam keadaan yang selamat...

Hmm...di bawah ni ada ku sertakan sedikit santapan mata ketika beraya di sana...syamil pun dah pandai senyum...ini juga kali pertama kami beraya bersama...maklum la...syawal yang lepas dia blum lahir ke dunia ni g...hehehe...




Syawal Pertama Kami....




Antara anak buah wife aku yang ada...sibuk nak suruh aku amik gambar...sikit2..acik...amik la gambar kitorang...hehehe...layan....




Ni pun sama jugak...bezanya diorang posing kat depan krete baru abang ipar aku...Nissan Grand Livina...mahal ooo...100k++(OTR)...berpinor bijik mata bayar bulan2...hehehe...





Ni plak gambar diorang masa beraya kat umah atuk aku...merangkap ayah kepada ayah mertua aku...pergh...bape banyak ayah la... :)



Ni plak masa dalam perjalanan balik ke jaybee...x silap aku masa kat hentian pagoh ni...korang perasan x...muka syamil tu...senyum sgt2...suka la tu dapat kuar dari krete...sebelum brenti tu...ngamuk sakan dia tau kat dalam krete...dia bosan asik tido je....hehehehe...sayang anak ayah...