Video Bar

Loading...

Syamil Incoming Birthday

Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker

Tuesday, April 29, 2008

Rindukah Itu Namanya...???

Hmm...bercakap pasal rindu ini....kita mungkin sering terdengar orang berkata...rindu la kata awak...rindu la...rindu la...tapi sejauh manakah kita memahami erti rindu itu...??

Bercakap pasal rindu ini...teringat pulak dengan kata2 seorang kawan ku ketika sedang bermain futsal beberapa hari yang lalu...antara dialog yang aku rasakan kelakar sangat2...
kawan : aku rindu la kat bini aku
aku : kenapa plak....???bini ko balik kampung ker...??
kawan : tak la...ada kat rumah tu ha....jaga anak...
aku : la...takkan tu pun rindu kot...??
kawan : ish...mau nya tak rindu....lama tu aku x jumpa dia...
aku : baper lama dah ko tak jumpa dia..???
kawan : masuk ni dh 1 jam la aku tak jumpa dia....heheheh...rindu siot...
aku : ish ko ni....geramnya aku....

Hmm...dialog tu terjadi antara kawan aku ngan aku beberapa hari yang lalu....persoalannya...itukah yang dinamakan rindu..??apakah faktor yang membuatkan kita rindu...??adakah ia di tentukan oleh masa...??atau jarak..??atau juga faktor hubungan itu sendiri...???atau juga mungkin di sebabkan oleh faktor yang tak dapat nak dirungkai oleh orang yang belum kahwin ni...???heeheheh...

Hmm...pening gak kan bila kita memikirkan soal ini...tapi pada aku rindu itu sendiri ialah 1 perasaan yang amat mendalam....tak kiralah jika kita rindu pada isteri....ayah....ibu...aweks...atau sesiapa sahaja....atau mungkin juga kekasih gelap/bekas kekasih gelap...huhuu....ia tetap dinamakan rindu....

Orang sering mengucapkan....i rindu u la....abang rindukan ayang la....saya rindukan awak la....tapi sejauh manakah kita hendak mengetahui tahap rindu itu...??jawapannya..tepuk dada tanyalah selera...tapi jangan tepuk kuat2 plak...terutamanya pompuan....kang penyek susah plak...heheheh....

Monday, April 28, 2008

Rugi...Rugi...Rugi...

Assalamualaikum w.b.t.

Hmm....lama juga kiranya aku tak coretkan sesuatu dalam 'diari' aku ni....nak kata takda masa...nanti orang kata aku tipu plak...yer la...semua orang pun dapat 24 jam sehari jugak...sama macam aku...so lebih baik kalau aku definisikan nya sebagai...sendat masa....heheheh....

Hmm...minggu ni aku keje 1st week siang...bosannya klu keje kene jumpa dengan orang normal...nasib baik la ada jugak yang tak membosankan....alhamdulillah...

Kali ni aku lebih nak bercerita tentang rugi....

Rugi 1

Aku terasa cuti hujung minggu ni sebagai rugi....hmm...sepatutnya lebih banyak aktiviti yang dapat aku lakukan....tapi sayang...aku telah merosakkan 2 hari tu yang sepatutnya dilalui dengan hepi...arghhhh....tapi aku tak salahkan sesiapa....kata orang...kalau kita menuding 1 jari ke arah orang...4 jari lagi sudah tentu akan menuding kita semula...so aku amik keputusan untuk melakukan post mortem kat mana silap aku....bak kata bos aku....fish bone la kononnya...hehehe...tapi apa pun yang kita buat....kita hanya manusia biasa...tak boleh lari dari melakukan kesilapan....walaupun ia dah berulang 2/3/4 kali...dan jika ada sekalipun....maafkanlah....maafkanlah...dan jika tak boleh jugak nak maafkan...lpakan jer la...
:)

Rugi 2

Arghhh....geramnya....semalam Manchester kalah dengan Chelci....semalam aku tengok ngan dak2 MU kat Rosni cafe...syok gak duduk kat situ...tempat dia cantik...selesa...dan yang paling aku tak boleh lupa tandas dia...sebijik macam hotel 5 bintang la....hehehhe...ada bunga2 lagi...duduk dalam tu macam taknak kuar la....heheheh....

Semalam jgk MU patutnya seri dgn Chelci tu....tapi ref tu macam chi sikit...tapi takper la....dah adat permainan....kalah/menang....sekarang ni MU dah seri mata dengan Chelci...cuma lebih jaringan jer...ada la dalam 12 gol lebih....gila ko...klu Chelci nak menang liga tu....2 game lagi nak kene score 6 biji gol 1 perlawanan...hehhehe...giler per....ingat ni MU vs ROMA ker...???

Pada peminat2 Chelci tu...lepakan la hasrat korang tu...giler per nak menang...ingat ko lawan dengan Johor FC ker....huhuhuuh....

Apa pun...kami MU fan..setia dengan anda....hidup MU....Glory Glory Man Utd.....

Sunday, April 6, 2008

Bosan...Bosan...Bosan...

Hmm....hari ni ah masuk hari yang ke-3 aku keje....bosannya....walaupun hujung minggu sepatutnya menjadi hari untuk bersenang lenang...tapi apa malang la nasib kitorang hari ni...banyak la pulak keje yang menanti....

Hari ni juga...pagi2 lagi aku dah dapat 'job' yang bosan....PM....PM...PM...J15B knapa ko ada karat hah....leceh la....geram jugak aku kat engineer aku...amik jer PM kata dia...memang pantang aku bila di suruh buat keje...tapi barang2 tak cukup/takde langsung....dan tadi juga kegeraman aku menjadi lagi....dalam pada aku suruh order slide bush tu...diorang tak order...nak jer aku marah dak warehouse tu....tapi cian plak aku bila tengok muka dia yang serba salah tu...lagi pun bukan salah dia...last2...dah jadi macam pengemis lak....kutip serata workshop....geramnya....

Hmm...minggu yang cukup membosankan bagi aku....start dari hari jumaat petang lagi aku dah hilang mood nak buat pe2...ntah la...xtau la aku...mungkin ada orang yang boleh terangkan sesuatu pada aku....plz....kenapa hari aku berakhir macam tuuuu....arggghhhhh....

Esok hari last aku keje....happy nyer aku....pastu dah naik malam...harap2 sok semuanya baik...semuanya hepi jer....tolong la....

Hmm...sok malam aku nak teman kan hubby aku g makan ngan dak2 dia...kat pizza hut katanya...malasnya aku nak pegi....tapi nak buat macam mana...layan jer la....nanti majuk plak teddy aku sorang tu....

hmm...xtau nak tulis per lagi....sok aku harap aku dapat buat sesuatu yang aku plan dari hari jumaat tu lagi....mintak2 aku berjaya....amin....

The Latest Syamil




Hmm....lama dah aku x post ape2 kat dalam ni....sibuk sangat2 dalam 2 minggu ni....ni pun dapat log in sebab dia dah tido tu....lepas mengaruk nak apa ntah....hmmm....anyway,ni gambar anak aku yang latest....dah pun botak macam ayah dia...hehehe....rambut dia tumbuh tak sekata....so kitorang amik keputusan untuk cukur jer rambut dia....1st time tengok kelakar pulak...tapi tembam dia tu makin jelas...heheheh....sayang anak ayah....muah...muah...muah...

Sekarang ni syamil dah pandai nak bebual dengan orang....wlupun apa yang dia cakap...langsung x paham...hehehe....aku rajin melayan dia beborak...seronok....hilang rasa kepenatan yang aku alami seharian....mungkin ni lah hikmah nya bergelar ayah... :)

Tak sabar nak menunggu dia besar....mungkin akan bertambah seronok....kepada kawan2 aku yang tengah tunggu masa tu...atau tengah planning...atau juga bercadang nak tambah lagi 1...usaha lebih kuat sedikit...cayok2...seronok jadi ayah ni tau....wlupun kadang2 penat malayan kerenah dia....tapi kepuasan yang dijanjikan...tiada bandingan....