Syamil Incoming Birthday

Lilypie 1st Birthday PicLilypie 1st Birthday Ticker

Sunday, April 6, 2008

Bosan...Bosan...Bosan...

Hmm....hari ni ah masuk hari yang ke-3 aku keje....bosannya....walaupun hujung minggu sepatutnya menjadi hari untuk bersenang lenang...tapi apa malang la nasib kitorang hari ni...banyak la pulak keje yang menanti....

Hari ni juga...pagi2 lagi aku dah dapat 'job' yang bosan....PM....PM...PM...J15B knapa ko ada karat hah....leceh la....geram jugak aku kat engineer aku...amik jer PM kata dia...memang pantang aku bila di suruh buat keje...tapi barang2 tak cukup/takde langsung....dan tadi juga kegeraman aku menjadi lagi....dalam pada aku suruh order slide bush tu...diorang tak order...nak jer aku marah dak warehouse tu....tapi cian plak aku bila tengok muka dia yang serba salah tu...lagi pun bukan salah dia...last2...dah jadi macam pengemis lak....kutip serata workshop....geramnya....

Hmm...minggu yang cukup membosankan bagi aku....start dari hari jumaat petang lagi aku dah hilang mood nak buat pe2...ntah la...xtau la aku...mungkin ada orang yang boleh terangkan sesuatu pada aku....plz....kenapa hari aku berakhir macam tuuuu....arggghhhhh....

Esok hari last aku keje....happy nyer aku....pastu dah naik malam...harap2 sok semuanya baik...semuanya hepi jer....tolong la....

Hmm...sok malam aku nak teman kan hubby aku g makan ngan dak2 dia...kat pizza hut katanya...malasnya aku nak pegi....tapi nak buat macam mana...layan jer la....nanti majuk plak teddy aku sorang tu....

hmm...xtau nak tulis per lagi....sok aku harap aku dapat buat sesuatu yang aku plan dari hari jumaat tu lagi....mintak2 aku berjaya....amin....

1 comment:

Anonymous said...

Hai,
Ada orang datang ke pejabat dengan perasaan penuh gembira & ceria, ada datang dengan perasaan ' biasa ' dan ada datang dengan perasaan serba tak kena ' .. Ingat lah, sesiapa yang datang hanya dengan perasaan ' biasa ' saja, hasilnya adalah ' biasa ' saja, sesiapa yang datang dengan ceria, hasilnya akan jadi lebih daripada biasa ataupun luar biasa. Bekerja la dengan ceria agar menghasilkan produktiviti yang luar biasa yang akan menggembirakan orang di sekeliling kita. Semoga hasil itu akan mendapat keberkatan insyallah...
And 1 more things,setiap apa yg kite impikn/rancangan...xsemestinya ia akan jd kenyataan....bak kata "kita hanya merancang...tapi Tuhan yg tentukan"....tp xslh utk kite ikhtiar lebih sedikit....cme jgn terlalu berharap...kerana setiap harapan kite yg tinggi tu andai tdk kesampaian membawa parah yg dalam....
Pesan ku wahai kawan..."ingat le...kebahagian yg kite kecapi kini akan lebih bermakna dengan kite menghargai setulus hati...."